Met je kinderen

Goochelshow

Naar aanleiding van de tentoonstelling 'Hocus Pocus Speelkaart' organiseert het museum verschillende goochelshows. Deze talentvolle goochelaars weten het publiek perfect te onderhouden met hun ondoorzichtige speelkaartentrucs. Voor of na het optreden kun je de tentoonstelling bezoeken, en misschien zelf een truc proberen!

met goochelaar Magic Danny:

- woensdag 12 december 2018

Praktisch:

  • van 14 tot 15 uur
  • voor iedereen vanaf 6 jaar, zowel (groot)ouders als kinderen
  • maximaal 40 deelnemers
  • deelname: gewoon tarief
  • schrijf je in om zeker te zijn van je plaats
  • kinderen moeten begeleid worden door ouders of grootouders 

Goochelshow

 

Jeugdatelier

Het Museum van de Speelkaart beschikt over een jeugdatelier waar kinderen kunnen knutselen, een speelkaartenhuisje bouwen ...  Regelmatig vinden er workshops plaats. Hou deze website in de gaten voor updates, of schrijf je in op de nieuwsbrief van Archief & Musea Turnhout.

Jeugdatelier


Speelkaartenlab

In het Speelkaartenlab vind je allerlei spelletjes en interactieve toepassingen van speelkaarten. Jong en oud kunnen zich amuseren met apps, een digitale quiz, een educatief geheugenspel, een interactieve tijdlijnwolk en originele verkleed- en selfiemogelijkheden.  Ideaal als je even voor joker wilt staan! 

Het Speelkaartenlab is een realisatie van Cartamundi, wereldmarktleider op het gebied van speelkaarten en bordspellen. 

Kinderen in het museum


Op schattenjacht met Vlieg 

Tijdens de zomermaanden juli en augustus is er een schatkist van Vieg verstopt in het Museum van de Speelkaart. Een zoektocht doorheen de museumzalen leidt naar de juiste locatie. In Turnhout zijn zelfs zeven schatkisten te vinden. Wie er minstens drie vindt, krijgt extra cadeautjes!