Met je kinderen

Begijnhofmuseum - moosWat als... arme begijntjes plots rijk zouden zijn?

Na jaren, zelfs eeuwen zoeken is eindelijk de geldkist van pastoor Mermans teruggevonden. De begijntjes beginnen te dromen van luxe en dat willen ze graag aan hun bezoekers laten zien. Ze beslissen om de inhoud van hun schapraai een grondige make-over te geven. Benieuwd wat dat is? Kom dan langs en schuif bij aan in de moos!

Voor wie? 

  • Voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Wanneer?

  • Van zaterdag 10 februari 2018 tot zondag 18 februari 2018 tijdens de openingsuren van het museum

Prijs?

  • Kinderen tot 12 jaar: 2 euro / volwassenen: 5 euro
  • Leden van de Gezinsbond: kinderen tot 12 jaar: 1 euro / volwassenen: 2,50 euro

Deze activiteit past binnen 'Krokuskriebels', een initiatief van de Gezinsbond met de steun van de Vlaamsse overheid. Het volledige aanbod van Krokuskriebels 2018 vind je op www.krokuskriebels.be

Op schattenjacht met VLIEG

Voor kinderen tot 12 jaar

Elke zomervakantie helpt een zoektocht de jongste generatie om het Begijnhofmuseum op een ludieke manier te ontdekken. VLIEG heeft dan een schatkist verstopt in het museumgebouw en doet een beroep op jeugdige schattenjagers om die te vinden.

Op schattenjacht met Vlieg

VLIEG is meestal bijzonder ijverig in Turnhout met maar liefst zeven speurtochten: tussen boeken, in museumgebouwen of midden in het groene landschap! Bovendien kun je op elke plaats een stempelkaart bekomen. Vanaf drie stempels ga je met extra prijzen naar huis. Hoe meer schatkisten je zoekt, hoe meer stempels je verzamelt, hoe meer cadeautjes je wint!

Ook volgende zomer zal je weer op schattenjacht kunnen in het Begijnhofmuseum. Hou deze website in de gaten!