Met je kinderen

Schatten van Vlieg

Verken samen met je gezin het Turnhoutse begijnhof aan de hand van een leuke zoektocht. De gids van dienst is Elly de Ekster. Elly ontvangt jullie met open vleugels en samen met haar dierenvrienden neemt ze jullie mee op een ontdekkingsreis langs unieke bezienswaardigheden in het begijnhof. Elke opdracht onthult een stukje geschiedenis van deze oase midden in de stad.

Vlieg door Turnhout

Schattenjagers, ‘smaakt’ een eerste schattenzoektocht naar meer? Gelukkig zijn er weer zes schatkisten verstopt in de stad! Haal je stempelkaart in één van de locaties en breng alle zoektochten tot een goed einde. Bij het vinden van de schatkist krijg je telkens een stempel. Ruil je kaart met 2, 4 of 6 stempels in voor een cadeautje!

Praktisch:

 • Van 1 juli tot en met 31 augustus 2024
 • Tijdens de openingsuren van het museum
 • Voor gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar
 • Normale toegangstarief (-18 jaar gratis)

 

Lancering nieuwe zoektocht Elly de Ekster met een High Tea

Neem deel aan een nieuwe interactieve speurtocht door het Begijnhofmuseum en ontdek fascinerende voorwerpen en verhalen uit het verleden. Test je kennis over begijnen terwijl je zoekt naar verborgen schatten en mysteries ontrafelt. Een spannend avontuur voor jong en oud!

Om de komst van het gezinsvriendelijke aanbod te vieren, organiseert Elly de Ekster een High Tea op kindermaat! Doorheen de dag kunnen de kinderen genieten van een hapje en een drankje in de tuin van het museum. Ze versieren er met liefde en zorg hun sandwich of muffin en lessen er hun dorst met grenadine of een kop thee terwijl je samen geniet van deze uitzonderlijke plek. Een perfecte zomerdag in UNESCO werelderfgoed.

Praktisch:

 • Zondag 25 augustus
 • Doorlopend tijdens de openingsuren van het Begijnhofmuseum
 • Voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar
 • 5 euro per deelnemend kind
 • Inschrijven doe je via deze link
 • Max. 40 deelnemende kinderen
 • Ouders/begeleiders betalen ter plaatse nog de normale toegangsprijs tot het museum (5 euro / reductietarief 3 euro / kansentarief 1 euro) Voor -18 jarigen is een museumbezoek steeds gratis.

Streetartparcours 'Kind met inktvlekken'

Kind met inktvlekken is een verhaal over uitbuiting en onrecht, maar ook over verzet, moed en de wil om de loop van de geschiedenis te veranderen. Turnhout beleefde in de negentiende eeuw haar hoogdagen als industriestad. Met de stad van nu als decor neemt Kind met inktvlekken je terug mee naar deze bewogen periode.

Tien imposante muurschilderingen brengen de wereld van Senne tot leven in een ongezien streetartparcours. Je kunt het parcours doorlopen met een gids of audiogids.
De rondleiding is voornamelijk afgestemd op volwassenen. Voor kinderen zijn extra opdrachten voorzien in het pakket.

Meer weten over 'Kind met inktvlekken'.

 

Hosties snijden en genieten in de kruidentuin

Als jonge museumbezoeker kan je in het Begijnhofmuseum ook terecht als je wil leren hoe je een hostie snijdt. Als je geluk hebt mag je het zelfs eens proberen!

Voor wie liever buiten vertoeft, is er ook de gezellige kruidentuin van het museum. Verken er naar hartenlust de verschillende geuren van de kruiden of geniet er van de rust aan het fonteintje.