Met je kinderen

STADSLAB 2022 

Maandag 4 juli tot en met vrijdag 8 juli, van 9 tot 16.30 uur 

Creatief meesterbrein? Actieve speelvogel? Stoere dierenliefhebber? Dan kan je dit écht niet missen. Ontwerp je eigen vlag, ontmoet valkeniers en leer boogschieten. Neem een exclusieve kijk achter de schermen bij de bib en in de Warande en waag je hoog in de toren van de beiaardier. Als een echte natuurspeurneus neem je de eetbare stadsnatuur en de kleine waterbeestjes onder de loep.

Leef je uit met tijdelijke tattoos of tijdens een groot stadsspel. In het spiksplinternieuwe STADSLAB neem je het over van de Turnhoutse burgemeester wanneer hij op vakantie is. Verwacht je aan een week vol straffe opdrachten en verrassende ontdekkingen. 

Praktisch

  • max. 20 deelnemers per leeftijdsgroep 
  • Wie 2015 – 2013 en 2012 – 2010 
  • Waar Speelkaartenmuseum, Druivenstraat 18 
  • Prijs 45 euro/ 9 euro UiTPAS kansentarief 
  • Schrijf je hier in

Extra: Een lunchpakket met drankjes en tussendoortjes meebrengen. Een stad binnenstebuiten keren doe je uiteraard met goede wandelschoenen.  

Voor- en naopvang mogelijk van 8.30 tot 9 uur en van 16.30 tot 17.15 uur. 

Samen met Bibliotheek Turnhout, Jeugddienst Turnhout, Sportdienst Turnhout, Natuurpunt Museum, Cultuurhuis de Warande, Taxandriamuseum en Begijnhofmuseum.

Op schattenjacht met Vlieg in het Begijnhofmuseum

Weten jouw mama, tante of oma veel over keukenkruiden? Perfect! Kunnen jouw papa, oom of opa goed ruiken? Prima! Zijn jouw broer, zus, vriend of vriendinnetje handig met cijfers en codes? Uitstekend! Neem hen allemaal mee naar het Begijnhofmuseum en de bijhorende kruidentuin, waar Vlieg een schatkist verstopte. De Turnhoutse begijnen hielden van kruiden en gebruikten ze om allerlei kwaaltjes te genezen. Zet dus zeker je speurneus in bij de schattenzoektocht, en kraak de code!

Tip: Snuif ook eens goed tijdens een wandeling door het prachtige, rustieke begijnhof dat gebombardeerd is tot UNESCO-werelderfgoed.

Vlieg door Turnhout

Hopelijk is je reukorgaan degelijk in vorm deze zomer, want Vlieg verstopte maar liefst zes schatkisten in de stad. Haal je stempelkaart in één van de locaties en onderneem alle zoektochten. Na het vinden van de schatkist krijg je per locatie een stempel. Bij 2, 4 of 6 stempels kun je de kaart inleveren voor cadeautjes!

Tip! Krijg je maar niet genoeg van de sfeer op het Begijnhof? Neem dan zeker ook een kijkje bij de collega's van het Begijnhof in Hoogstraten.

Leuke museumactiviteiten voor thuis! 

Binnen vier vaste rubrieken kan je thuis aan de slag met leuke museumworkshops, zoekopdrachtjes en weetjes.

Laat je uitdagen door onze musea, of lees meer over bijzondere objecten uit de collectie!

Klik hier voor meer info! 

 

Hosties snijden en genieten in de kruidentuin

Als jonge museumbezoeker kan je in het Begijnhofmuseum ook terecht als je wil leren hoe je een hostie snijdt. Als je geluk hebt mag je het zelfs eens proberen!

Voor wie liever buiten vertoeft, is er ook de gezellige kruidentuin van het museum. Verken er naar hartenlust de verschillende geuren van de kruiden of geniet er van de rust aan het fonteintje.