Op naar 10 weken Wollebos!

De speelpleinwerking gaat voor een stevige uitbreiding. Dit jaar staan we tien weken voor jullie klaar! Het speelplein is voor kinderen van 6 tot 16 jaar, de inschrijvingen zijn onbeperkt en het gratis Wollebos-busvervoer brengt je vanuit Turnhout tot aan het bosrijke Raadsherenpark; dé ideale plek om ten volle te spelen en te ravotten binnen het open speelaanbod.

Sterkere werking

Op basis van een behoefteanalyse bij zowel ouders als (het aanbod van) partners werd er beslist om de Turnhout Speelt activiteiten in jeugdcentrum Wollewei te vervangen met een uitbreiding op het speelplein. Hierdoor kan er op het speelplein op heel wat dingen sterker ingezet worden.

Workshops die vroeger als dagactiviteiten in jeugdcentrum Wollewei onder de naam ‘Turnhout Speelt’ doorgingen, zijn nu geïntegreerd op het speelplein binnen bijhorende thema’s. Zo zijn er dit jaar 10 verschillende themaweken met allerlei activiteiten en speelimpulsen.

Je kind kiest zelf waar het aan deelneemt: een activiteit in één van de speelhoeken, het knutselen in thema of aan het grote themaspel. Een eigen speelmenu, à la carte! Elke dag worden er nieuwe speelaanleidingen voorzien, want vakantie … Dat is kiezen waar jij zin in hebt. De keuze en variatie die een open speelaanbod nastreeft, bezorgt jouw kind dat échte vakantiegevoel!

Daarnaast is er ook de ambitie om nog verder uit te breiden en zo ook de populaire Turnhout Speelt daguitstappen op termijn te laten terugkomen op het speelplein.

Naast het speelaanbod, wordt er ook nóg sterker ingezet op ondersteuning en welzijn. Hiervoor zijn er steeds medewerkers van de jeugddienst aanwezig. Zowel de kinderen zelf, als onze animatoren, hoofdanimatoren en tienerjobstudenten kunnen bij hen terecht voor een babbel of de nodige handvaten als ze ergens tegen aan lopen, raad willen of gewoon hun hart willen luchten.

De speelpleinwerking zet ook sterk in op evaluatie en stuurt bij waar nodig. Spreek dus zeker een speelpleinmedewerker aan als je feedback hebt.

Geen inschrijvingsstop, iedereen welkom!

Wollebos is een vrijetijdsbesteding voor álle kinderen die zin hebben om te spelen. Hierbij proberen we in te zetten op de verschillende noden van elk kind. Ook kinderen met een lichte verstandelijke of fysieke beperking zijn welkom. Contacteer hiervoor de jeugddienst om de extra informatie te bezorgen die zij nodig hebben, er wordt graag tijd gemaakt voor een kennismakingsgesprek.

Het speelplein vraagt niet om exacte data door te geven en er is geen inschrijvingsstop. Vanaf dat je bent ingeschreven voor de paas- en/of zomervakantie kan je elke dag dat we geopend zijn langskomen. Wij registreren dit en bezorgen jou de factuur voor de dagen dat je kind aanwezig was na afloop van de vakantie. Je bent dus de hele vakantie verzekerd van een plekje op Wollebos!

Tijdens deze weken zijn we elke werkdag geopend:

  • Paasvakantie: DI 2 APR – VR 12 APR (maandag 1 april gesloten)
  • Zomervakantie: MA 8 JUL – DO 29 AUG (donderdag 11 juli en 15 augustus gesloten)

De online inschrijvingen via jouw i-Activeaccount starten voor de paasvakantie op woensdag 6 maart om 19 uur en voor de zomervakantie op woensdag 15 mei om 19 uur.

Kom af en speel mee!