Het Wollewei schilderij

Begin jaren ‘70 kocht Stad Turnhout het kloostergebouw van de Zusters Clarissen in de Draaiboomstraat aan en enkele jaren later in 1974 opende het naamloze jeugdcentrum. Hiermee was Turnhout de eerste stad met een stedelijk jeugdcentrum én de allereerste jeugdconsulent in Vlaanderen die toen aan de slag ging.

Het jeugdcentrum had natuurlijk een naam nodig. Daarom werd er meteen een wedstrijd uitgeschreven! De winnende inzending werd ‘Wollewei’. Dit is de titel van een schilderij uit het boek 'Erik of het klein insectenboek' van Godfried Bomans. In het verhaal komen allerlei schilderijen tot leven en uiteindelijk klimt Erik in het schilderij ‘Wollewei’. Hij komt terecht in een droomwereld. En dat is exact wat we ook met het jeugdcentrum tracht(t)en te bereiken: “een plek waar jongeren kunnen wegdromen”.

Een ex-collega schilderde jaren geleden een eigen versie van het schilderij en dit is nog steeds terug te vinden in ons jeugdcentrum.

En dat is exact wat we ook met het jeugdcentrum tracht(t)en te bereiken: “een plek waar jongeren kunnen wegdromen”.

Deze slagzin zetten we tijdens het feestjaar en -weekend opnieuw centraal. We willen kinderen en jongeren weer laten dromen, hoopvol en vol enthousiasme laten kijken naar hun toekomst in onze stad, als volwaardige inwoner van onze stad.

Neem deel aan onze activiteiten, vier mee in het feestweekend en vooral … Droom weg!