Kinderen

Waarom lid worden?

Iedereen is welkom in de bib. Je moet geen lid zijn om kranten en tijdschriften te lezen, om te studeren, om ter plaatse gebruik te maken van de boeken en andere materialen.

Als je materialen wilt lenen, dan moet je wel lid worden.

Hoe lid worden?

Je kunt lid worden bij de onthaalbalie in de bibliotheek. Tot 18 jaar is dat gratis.

Tot 16 jaar heb je de toestemming nodig van je ouders of voogd. Ofwel komen zij samen met jou om de inschrijving in orde te maken, ofwel moet je hen een aanvraagformulier laten invullen en ondertekenen. Je kunt dat formulier zelf printen of je kunt een exemplaar afhalen in de bibliotheek.

Je ouders kunnen kiezen of je alle materialen uit de bibliotheek mag lenen. Romans, dvd's en strips uit de volwassenencollectie mag je tot 14 jaar niet lenen, tenzij je ouders daar toestemming voor geven. Dat kunnen ze bij de balie in orde brengen. Het is gemakkelijk dat ze het ingevulde formulier dan al meebrengen.

Je eigen lidkaart!

Je krijgt een lidkaart met chip. Bewaar ze goed en breng ze altijd mee als je iets wilt lenen. Zonder kaart gaat dat niet.

Als je een kids-ID hebt, dan kunnen we die gebruiken als lidkaart. Dat is een keuze die je ouders mogen maken.

Laat het ons weten als je gaat verhuizen. Je kunt persoonlijke gegevens ook wijzigen via ‘Mijn Bibliotheek’ in de online catalogus.