Aanstekers

We need you(r ideas) Turnhout!

De jeugdraad is op zoek naar ideeën, voorstellen en dromen van tieners en jongeren in Turnhout.

Wat heeft Turnhout nodig om jouw place to be te worden? Wat zou jij graag zien gebeuren of waar lig jij wakker van?

Een fietsbrug, stadstuinen, chillplekken, een inlineskateroute of een reuze ballenbadpark? Geen idee is te gek.

Laat het ons weten via “Aanstekers”. Hier kan je zelf ideeën toevoegen voor jouw stad. Vink een thema aan en laat je inspiratie de vrije loop gaan. Kies een foto en vertel ons waar je aan denkt. Wij horen graag van jou!

Benieuwd naar ideeën van anderen of wil je van jou laten horen, zonder zelf een idee te posten? Steek ideeën van anderen aan en laat ons zo weten dat jij achter dit idee staat! Zo weten wij welke ideeën er leven in Turnhout!

 

Zag jij onze affiche?

Misschien heb jij ze al zien passeren: onze posters verspreid over heel Turnhout. Met de verschillende posters stellen we jou een vraag rond een specifiek thema. Wat is jouw idee hierrond? Hoe zou jij dit graag zien of kunnen we hiermee aan de slag gaan?

Scan de QR-code en post jouw idee!

Ook hier kan je ideeën aansteken, zodat we weten dat ook jij dit idee belangrijk vindt!

 

Jeugdraadcafé

Met jullie ideeën gaan we aan de slag. We nodigen je graag uit op ons jeugdraadcafé op vrijdag 16 september in jeugdhuis Wollewei. Een avond vol muziek en debat!

Samen kijken we welke ideeën er leven in Turnhout en welke acties tieners en jongeren in Turnhout gerealiseerd willen zien. De ideeën, standpunten, dromen en bezorgdheden van onze tieners en jongeren staan deze avond centraal. Ook zullen de schepenen in Turnhout worden uitgenodigd, om te luisteren naar de jongeren uit hun stad.

 

Toekomstplannen

De grootste actiepunten worden meegenomen in de jaarplanning van de jeugdraad. Aan de hand van jullie input worden thema’s gekozen waarop de jeugdraad het komende jaar extra zal inzetten. We gaan aan de slag met concrete acties en willen op deze manier inspelen op de ideeën, vragen en noden van de tieners en jongeren uit de stad.

 

Mee aan de slag?

Wil jij hier samen met de jeugdraad jouw schouders onder zetten? Ben jij benieuwd naar de ideeën van andere jongeren en ga je hier graag mee aan de slag? Of heb je zelf ideeën die je verder uit zou willen werken?

Laat het ons weten via jeugdraad@turnhout.be.